image

CONTEXT

image

Plantele au nevoie de apă. Dacă există secetă, stresul lipsei de apa va avea un impact negativ asupra multor aspecte ale fiziologiei plantei.

Apa insuficientă va afecta negativ absorția nutrienților în culturi, ceea ce va avea la rândul său un impact asupra calității culturii. Carbohidrații, proteinele, lipidele și metaboliții secundari vor fi afectați.

PROBLEMA

image

Apa este principalul vector care transporta substanțele nutritive în plante. Prin urmare, este esențial să se monitorizeze nivelul de umiditate și să se ia măsuri atunci când cultura este sub presiune (stres cauzat de lipsa apei).

În diferite etape de creștere a culturilor, necesarul de apă poate diferit. Există, de asemenea, o variabilitate a rezervei de apa in aceeasi parcela agricola. Este necesară o monitorizare atentă a necesităților de apă ale plantelor pentru a asigura succesul culturii și pentru a crește productivitatea culturilor.

Pentru a se asigura că culturile primesc cantitatea potrivită de apă, fermierii efectuează de obicei studii de teren. Se consumă mult timp și multă muncă.

SOLUTIE

image

Hărțile de stres hidric oferite de AgrimaSat arată fermierilor distributia rezervei de apa. Fermierii pot vedea ce zone ale câmpurilor lor sunt sau nu sub stres hidric și au nevoie de mai multă apă, cu o hartă clară codificată în culori, care merge de la galben (stres de apă) la albastru intens (saturat de apă).

Nu ai nevoie de verificari in teren, consumatoare de timp si forță de muncă. Componenta ce măsoară umiditatea solului a senzorul “Portable Independent Soil Tester” ne oferă informații în timp real.

TEHNOLOGIE si SPECIFICATII

image

Împreună cu partenerii noștri am dezvoltat setul de senzori de testare a solului AgrimaSat IPST1A care ne oferă informații în timp real despre conținutul de NPK, despre ph, EC, umiditate și temperatura solului.

Power Supply: 12-24V DC
Output Singal: RS485/4G/NB-IoT/LORA
Protection level: IP68
Temperature measuring range: -45℃-115℃
Moisture measuring range: 0-100%RH
PH measuring range: 3-9PH
NPK measuring range: 0-1999mg/kg
EC measuring range: 0-10000us/cm
Temperature precision: ±0.5℃
Moisture precision: ±3% in 0-53% range & ±5% in 53-100% range
PH precision: ±0.3PH
NPK precision: 2% F.s
EC Resolution: 10us/cm
Response time: <1s

image
image

APLICATIE PRACTICA

image

BENEFICII

image
CUM AJUTAM AGRICULTORII SI FERMIERII

SERVICIILE NOASTRE

image

Analiza sănătății
plantelor

Harti
NPK

Prescriptia ingrasamintelor cu azot

Hărți de zonare a fertilizării

Management stresului
hidric

Senzori & Inginer agronom

AGRIMASAT ESTE PARTENERUL VOSTRU PENTRU A IMPLEMENTA SERVICIILE DE AGRICULTURA DE PRECIZIE SI TRANSFORMARE DIGITALA

SERVICIILE NOASTRE SUNT ADAPTATE TUTUROR FERMIERILOR, FIECARE BENEFICIIND DE O EXPERIENTA PERSONALIZATA SI CONSULTANTA PROFESIONALA PERMANENTA