image

CONTEXT

image

Folosirea îngrăşămintelor pentru realizarea unor producţii profitabile trebuie făcută pe baza unor previziuni realiste, care să ţină cont de condiţiile pedoclimatice locale, de potenţialul productiv al culturilor şi nivelul tehnologic al fermei.

Aplicarea de îngrăşăminte chimice şi/sau organice trebuie să se facă numai în funcţie de gradul de aprovizionare a solului cu elemente nutritive, de cultura preconizată şi de producţia scontată, precum şi de cultura premergătoare.

PROBLEMA

image

Anterior, analizele fizico-chimice în laborator erau singura procedură utilizată pentru a măsura nivelul de NPK din sol. În general, îngrășămintele sunt distribuite uniform pe tot câmpul, deși se știe că nivelul de NPK variază considerabil chiar și în cadrul aceleeași parcele.

Distribuția NPK pe teren este esențială pentru a obține o rată optimă de îngrășăminte în funcție de cerințele culturii. Trebuie să știm cum sunt distribuite macro-elementele în sol și care este nivelul de aprovizionare a solului cu NPK.

SOLUTIE

image

Studierea, modelarea și cartografierea distribuției NPK este o sarcină importantă pentru o agricultură eficientă.Informațiile privind starea nutrienților din sol se concretizează în hărți ale NPK ce ne arată exact nivelul de NPK din sol, precum și distribuția acestora pe suprafața parcelei.

Agricultura de precizie are capacitatea de a carta fertilitatea solului sau potențialul productiv. Nivelul de NPK și distribuția acestuia este esențial pentru a aplica îngrășămintele în cantitatea potrivită, la locul potrivit și pentru etapele critice de creștere.

TEHNOLOGIE si SPECIFICATII

image

Împreună cu partenerii noștri am dezvoltat senzorul “Portable Independent Soil Tester” ne oferă informații în timp real despre conținutul de NPK, despre ph, EC, umiditate și temperatura solului.

Power Supply: 12-24V DC
Output Singal: RS485/4G/NB-IoT/LORA
Protection level: IP68
Temperature measuring range: -45℃-115℃
Moisture measuring range: 0-100%RH
PH measuring range: 3-9PH
NPK measuring range: 0-1999mg/kg
EC measuring range: 0-10000us/cm
Temperature precision: ±0.5℃
Moisture precision: ±3% in 0-53% range & ±5% in 53-100% range
PH precision: ±0.3PH
NPK precision: 2% F.s
EC Resolution: 10us/cm
Response time: <1s

image
image

APLICATIE PRACTICA

image

BENEFICII

image
CUM AJUTAM AGRICULTORII SI FERMIERII

SERVICIILE NOASTRE

image

Analiza sănătății
plantelor

Harti
NPK

Prescriptia ingrasamintelor cu azot

Hărți de zonare a fertilizării

Management stresului
hidric

Senzori & Inginer agronom

AGRIMASAT ESTE PARTENERUL VOSTRU PENTRU A IMPLEMENTA SERVICIILE DE AGRICULTURA DE PRECIZIE SI TRANSFORMARE DIGITALA

SERVICIILE NOASTRE SUNT ADAPTATE TUTUROR FERMIERILOR, FIECARE BENEFICIIND DE O EXPERIENTA PERSONALIZATA SI CONSULTANTA PROFESIONALA PERMANENTA