image

CONTEXT

image

Trebuie conştientizat de fiecare producător agricol faptul că folosirea îngrăşămintelor pentru realizarea unor producţii profitabile trebuie făcută pe baza unor previziuni realiste, care să ţină cont de condiţiile pedoclimatice locale, de potenţialul productiv al culturilor şi nivelul tehnologic al unităţii agricole.

Testând solul obțineți o imagine clară a ceea ce trebuie aplicat pentru a obține o utilizarea optimă, pe baza tipului de sol sau a deficienței majore.

PROBLEMA

image

Testarea solului este esențială pentru a ști cum să utilizați eficient cantitatea de îngrășăminte. Marjele de profit sunt din ce în ce mai mici pentru a risipi banii pe îngrășăminte.

Metodele convenționale de aplicare a îngrășămintelor tratează uniform toate zonele unui câmp. Aplicarea de îngrăşăminte chimice trebuie să se facă numai în funcţie de gradul de aprovizionare a solului cu elemente nutritive, de cultura preconizată şi de producţia scontată, precum şi de cultura premergătoare. Cantităţile de îngrăşăminte mai mici decât optimul necesar înseamnă lipsă de efecte, iar cele mai mari decât optimul necesar, înseamnă ineficienţă economică şi riscuri ce compromit cultura.

SOLUTIE

image

Hărțile de zonare a fertilizării arată fermierilor care părți din câmpurile lor au nevoie de o cantitate mai mare sau mai mica de îngrășăminte. Hectarul îl putem împărți în până la 6 zone. Aceste zone sunt clasificate în funcție de rata variabilă de fertilizare necesară solului. Înțelegerea diverselor cerințe dintr-un câmp permite o mai bună plasare a nutrienților și, prin urmare, o absorbție îmbunătățită a nutrienților.

Analizând zonele în care avem o fertilitate ridicată avem o imagine de ansamblu care ne arată în mod clar unde să ne concentrăm, cu rezultate excelente. Dând îngrășăminte unde și cât trebuie, creștem randamentul culturilor! Având la dispoziție o hartă cu zonele de fertilitate obținem culturi mai uniforme, atât în ​​ceea ce privește calitatea, cât și cantitatea; culturi uniforme = recoltare mai ușoară.

TEHNOLOGIE

image

Agro-diagnosticul realizat cu “Portable Independent Soil Tester” * ne oferă informații despre ceea ce se întâmplă sub picioarele noastre.

“Portable Independent Soil Tester” este cel mai recent senzor agricol portabil dezvoltat pe piața senzorilor agricoli oferind date în timp real despre ph-ul solului, conținutul de NPK, despre EC, umiditatea și temperatura solului.

Fiecare probă este localizată prin GPS. Măsurăm și realizăm hărți PH + NPK + EC + Temperatura + Umiditatea.

image
image

APLICATIE PRACTICA

image

BENEFICII

image
CUM AJUTAM AGRICULTORII SI FERMIERII

SERVICIILE NOASTRE

image

Analiza sănătății
plantelor

Harti
NPK

Prescriptia ingrasamintelor cu azot

Hărți de zonare a fertilizării

Management stresului
hidric

Senzori & Inginer agronom

AGRIMASAT ESTE PARTENERUL VOSTRU PENTRU A IMPLEMENTA SERVICIILE DE AGRICULTURA DE PRECIZIE SI TRANSFORMARE DIGITALA

SERVICIILE NOASTRE SUNT ADAPTATE TUTUROR FERMIERILOR, FIECARE BENEFICIIND DE O EXPERIENTA PERSONALIZATA SI CONSULTANTA PROFESIONALA PERMANENTA