image

Cum să îmbunătățim productivitatea fermei utilizand tehnologia prin satelit în 2020?

În 2020, fermierii sunt supuși presiunii tot mai mari din partea clienților, furnizorilor și factorilor politici de decizie. Această cerere din ce în ce mai mare de alimente obligă industria agricolă să caute modalități noi de a îmbunătăți tehnologia de producție și mijloacele de control al culturilor, deoarece costul unei greșeli este foarte mare.

Luarea eficientă a deciziilor necesită o mulțime de resurse intelectuale. Nu cu mult timp în urmă, singura posibilitate de îmbunătățire în agricultură a fost îmbunătățirea tehnologiei mașinilor agricole și a formulelor ingrasamintelor chimice. Acum domeniul digital este tot mai prezent.

Ce pot face fermierii pentru a-și îmbunătăți eficiența utilizării terenurilor?

Abordarea modernă sugerează utilizarea unei distribuții precise a inputurilor, cum ar fi tehnici de aplicare cu rată variabilă, predicție precisă a vremii și teledetecție pentru depistarea avansată a problemelor.

Tehnologiile de monitorizare prin satelit (și în special platformele de analiză a culturilor) reprezintă un bilet de intrare simplu, dar rentabil, pentru viitorul agriculturii. Instrumentele digitale, împreună cu analiza prin satelit, se dovedesc deosebit de eficiente pentru  fermieri, datorită raportului cost-beneficiu și oportunității de a economisi .

Creșteți profiturile agricole cu platformele de monitorizare a culturilor!

(Sursa foto: Agprofessional)